معماری بستک

.::: کارشناسی معماری دانشگاه آزاد بستک :::.

معماری بستک

.::: کارشناسی معماری دانشگاه آزاد بستک :::.

عایقکاری در ساختمان _ آموزش جامع و کامل


عایقکاری


  _ آموزش جامع و کامل

  _ عایقکاری در ایران


عایقکاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد. به کمک عایقکاری میتوان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنکتر نگه داشت.
به این ترتیب علاوه بر کم شدن مصرف انرژی، از آلودگی محیط زیست نیز کاسته میشود و منابع انرژی برای استفاده آیندگان حفظ میگردد.
عایقها چگونه کار می کنند؟
ایرانیان از دیرباز با عایقکاری آشنا بوده اند و با استفاده از مصالح ساختمانی در دسترس، خانه های خود را طوری می ساختند که کمترین نیاز را به گرمایش و سرمایش داشته باشد و این خود جلوه ای از تمدن دیرینه ایران و ایرانیان است.




عایق در تابستان باعث میشود گرمای کمتری وارد ساختمان شود و در زمستان نیز جلوی خروج گرما از ساختمان و سرد شدن آن را میگیرد.





انواع عایقکاری
عایقها دو گروه اصلی دارند که روش کار آنها کاملا متفاوت است:
عایقهایی که در ساختار آنها حبابهای هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت میشوند.عایقهایی که حرارت را بازمی تابانند. پشت این عایقها باید حدود 20 میلیمتر فاصله هوایی تعبیه شود.عایقها چگونه ارزیابی می شوند؟
فاکتور مهم در انتخاب عایقها، میزان مقاومت حرارتی آنها است. هر قدر این مقاومت بالاتر باشد، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد و صرفه جویی ای که به همراه دارد افزایش می یابد. پس به جای ضخامت عایقها، باید مقاومت حرارتی آنها با هم مقایسه شود. عایقهای گوناگون با مقاومتهای حرارتی برابر، از نظر میزان صرفه جویی در انرژی همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قیمت و محل کاربرد است. چه جاهایی باید عایقکاری شوند؟
جاهایی که باید عایقکاری شوند عبارتند از:
سقفها: مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را 35% تا 45% کاهش میدهد.دیوارهای خارجی: مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود 15% کاهش میدهد.کف: مصرف انرژی را در زمستان 5% کاهش می دهد.لوله های آب گرم : برای عایقکاری لوله های آبگرم می توان از عایقهای پتویی یا عایقهایی که به طور ویژه برای لوله ها ساخته شده و براحتی قابل نصب هستند استفاده کرد.سقف و کف ساختمانهای موجود را میتوان به راحتی عایقکاری کرد. در صورت وجود جا، دیوارهای خارجی را نیز میتوان عایق نمود.
بر اساس مقررات ملی ساختمان، تمامی ساختمانهایی که ساخته میشوند باید به اندازه کافی عایقکاری شوند. میزان عایق مورد نیاز نیز در همین مقررات تعیین شده است.
چند راهنمایی کلی برای نصب عایقها
عایقها در صورتی خوب کار خود را انجام می‌دهند که به طور صحیح نصب شده باشند. موارد زیر به شما کمک می‌کند تا بهترین کارآیی را از عایقهایی که نصب می‌کنید ببینید:

هرگز عایق را فشرده نکنید. عایق باید پس از نصب همان ضخامت اولیه خود را داشته باشد. در غیر این صورت مقدار مقاومت حرارتی آن کاهش می‌یابد و نمی‌تواند آن طور که انتظار می‌رود جلوی انتقال حرارت را بگیرد.عایقکاری را به طور کامل روی تمام سطح انجام دهید. چرا که اگر تنها 5% از سطح خالی بماند, ممکن است تا 50% از کارآیی عایقکاری کاسته شود.مواد عایق را باید همیشه خشک نگه داشت زیرا به استثنای پلی‌استایرن که نسبت به آب مقاوم است، بقیه عایقها بر اثر رطوبت کارآییشان پایین می‌آید. در برخی عایقهای آزاد مقدار مقاومت حرارتی متناسب با تراکم عایق است نه ضخامت آن. در این عایقها، مقدار مقاومت ممکن است بعد از مدتی تا 20% کاهش یابد. از این‌رو باید از نصب‌کننده عایق تضمین گرفت.از عایقهای آزاد در سقفهایی که شیب زیادی دارند استفاده نکنید.در صورت استفاده از عایقهای باز‌تابنده باید حتماً پشت آنها یک لایه هوای ساکن به ضخامت20 میلیمتر وجود داشته باشد. تمام سوراخها و پارگیها و درزها باید با نوار چسب پوشیده شوند.اطراف کابلهای برق و لوازم الکتریکی را هرگز عایق‌کاری نکنید. ایمن بودن عایقکاری باید توسط یک فرد متخصص بررسی شود.در فاصله کمتر از 90 میلی‌متری فن‌های خروجی عایق نصب نکنید.در فاصله کمتر از 25 میلی‌متری حبابهای لامپ و سرپیچ آنها عایقکاری نکنید.تلفات حرارتی در زمستان و نفوذ گرما در تابستان در یک خانه معمولی



برای دیدن مقاله جامع و کامل، ادامه را کلیک کنید


منبع:http://iran-eng.com

عایق کاری ساختمان

عایق کاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد . به کمک عایق کاری می توان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنک تر نگه داشت .
انواع عایق کاری :
1-عایق هایی که در ساختار آنها حبابهای هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت می شوند.
2-عایق هایی که حرارت را باز می تابند .پشت این عایق ها باید حدود 20 میلی متر فاصله هوایی تعبیه شود .
عایق ها چگونه ارزیابی می شوند ؟
فاکتور مهم در انتخاب عایق ها ، میزان مقاومت حرارتی آن هاست .هر قدر n مقاومت بالاتر باشد ، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد و صرفه جویی که به همراه دارد افزایش می یابد ، پس به جای ضخامت عایق ها ،باید مقاومت حراتی آن ها با هم مقایسه شوند.
عایق های گوناگون با مقاومتهای حرارتی برابر ، از نظر میزان صرفه جویی در انرژی همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قیمت و محل کاربرد است .
چه جاهایی باید عایق کاری شوند؟
- سقفها : با عایق کاری سقف مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان 35% تا 45% کاهش می یابد .
- دیوار های خارجی : مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود 15% کاهش می دهد.
- کف : مصرف انرژی در زمستان را 5% کاهش می دهد .
- لوله های آبگرم : برای عایق کاری لوله های آبگرم می توان از عایق های پتویی یا عایقهایی که به طور ویژه برای لوله ها ساخته شده و به راحتی قابل نصب هستند استفاده کرد .
سقف و کف ساختمان های موجود را می توان به راحتی عایق نمود .
بر اساس مقررات ملی ساختمان ، تمامی ساختانهایی که ساخته می شوند باید به اندهزه کافی عایق کاری شوند . میزان عایق مورد نیاز در همین مقررات تعیین شده است .
چند راهنمایی کلی برای نصب عایق ها
عایق ها در صورتی خوب کار خود را نجام می دهند که به طور صحیح نصب شده باشند.موارد زیر به شما کمک می کند تا بهترین کارایی از عایقهایی که نصب می کنید ببینید :
-هرگز عایق را فشرده نکنید .عایق باید پس از نصب همان ضخامت اولیه خود را داشته باشد در غیر این صورت مقدار مقاومت حرارتی آن کاهش می یابد و نمی توان آن طور که انتظار می رود جلوی انتقال حرارت را بگیرد .
-عایق کاری را به طور کامل روی تمام سطح انجام دهید . چرا که اگر تنها 5% از سطح خالی بماند ، ممکن است تا 50% از کارایی عایق کاری کاسته شود .
-مواد عایق را باید خشک نگه داشت ، زیرا به استثنای پلی استایرن که نسبت به آب مقاوم است ،بقیه عایق ها بر اثر رطوبت کارایی آنها پایین می آید . در برخی عایق های آزاد مقدار مقاومت حرارتی متناسب با تراکم عایق است نه ضخامت آن . در این عایق ها ، مقدار مقاومت ممکن است بعد از مدتی تا 20% کاهش یابد . از این رو باید بعد از نصب کننده عایق تضمین گرفت .
-از عایق های آزاد در سقف هایی که شیب زیادی دارند استفاده نکنید.
-در صورت استفاده از عایق های بازتابنده باید حتما پشت آنها یک لایه هوای ساکن به ضخامت 20 میلی متر وجود داشته باشد.تمام سوراخها و پارگی ها و درزها باید با نوارچسب پوشیده شوند.
-اطراف کابل های برق و لوازم الکتریکی را هرگز عایق کاری نکنید ،ایمن بودن عایق کاری باید توسط یک فرد متخصص بررسی شود .
-در فاصله کمتر از 90 میلی متر فنهای خروجی عایق نصب نکنید .
در فاصله کمتر از 25 میلی متر حبابهای لامپ و سرپیچ آنها عایق کاری نکنید .

راهنمای تصاویر
تصویر اول تلفات حرارتی در تابستان
و تصویر دوم تلفات حرارتی در زمستان
از سقف (بالا) و دیوارها (راست )و پنجره ها (چپ) و کف (پایین )و نفوذ هوا (راست پایین )
در یک ساختمان را نشان می دهد .



نصب عایق:

این جزییات به دسته های زیر تقسیم میشوند:
جزئیات عایقکاری کرسی چینی آجری ساختمان جزئیات نصب عایق زیر کف سازی داخلی جزئیات نصب عایق در زیر شیب پله‌های خارجیجزئیات نصب عایق مابین دیوار آجری و سنگ پلاک خارجی جزئیات نصب عایق در تقاطع قاب پنجره با دیوارجزئیات نصب عایق مابین کاشیکاری داخلی و دیوار آجری 15 سانت خارجیجزئیات نصب عایق مابین پانل گچی پیش ساخته و تخته کوبی داخلی جزئیات نصب عایق مابین دو دیوار آجریجزئیات نصب عایق مابین دیوار آجری خارجی و ورق پیش ساخته گچی داخلیجزئیات نصب عایق در کف پنجره سنگیجزئیات نصب عایق ما بین دیوار بتونی خارجی و دیوار آجری داخلی جزئیات نصب عایق مابین پائل گچی و ورق ایرانیت پوششی از خارججزئیات نصب عایق در محدوده دستانداز پشت بامجزئیات نصب عایق زیر سقف نهایی جزئیات نصب عایق در تقاطع دیوار خارجی با سقف میانی



1) جزئیات عایقکاری کرسی چینی آجری ساختمان

1)ازاره بتونی خارجی2)عایق رطوبتی3)دیوار آجری4)اندود داخلی5)محافظ رطوبتی6)اتصالات7)شبکه چوبی8)عایق حرارتی9)ازاره چوبی10)کف سازی11)ملات ماسه و سیمان12)بتون کف13)محافظ رطوبتی14)بتون مگر (5 سانتی متر)15)خشکه جینی (بلوکاژ)16)خاک کوبیده شده17)کرسی چینی


2) جزئیات نصب عایق زیر کف سازی داخلی

1)نما سازی خارجی2)عایق حرارتی3)محافظ رطوبتی4)اندود داخلی5)ازاره سنگی یا چوبی داخلی6)کف سازی7)ملات ماسه و سیمان8)محافظ رطوبتی9)عایق حرارتی10)اندود خارجی11)سقف پیلوت


3) جزئیات نصب عایق در زیر شیب پله های خارجی

1)سنگ پله2)طاق ضربی3)محافظ رطوبتی4)عایق حرارتی5)اتصالات با فواصل معین6)توری سیمی یا رابیتس7)اندود داخلی گچ و خاک


4) جزئیات نصب عایق مابین دیوار آجری و سنگ پلاک خارجی

1)اندود خارجی2)دیوار آجری3)اتصالات با واشر پلاستیکی با فواصل معین4)توری گالوانیزه5)سنگ پلاک یا اندود داخلی6)عایق حرارتی7)دو غاب سیمانی8)محافظ رطوبتی


5) جزئیات نصب عایق در تقاطع قاب پنجره با دیوار

1)سنگ نما2)دو غاب سیمانی3)قاب پنجره4)قاب چوبی یا سنگی5)کف پنجره سنگی6)شبکه چوبی7)اتصالات8)نمای داخلی (چوب و یا ورق گچی پیش ساخته)9)محافظ رطوبتی10)عایق حرارتی


6) جزئیات نصب عایق مابین کاشیکاری داخلی و دیوار آجری 15 سانت خارجی
1)اندود خارجی یا داخلی2)آجر به صورت کله و راسته با فواصل مشخص شده3)عایق حرارتی4)محافظ رطوبتی5)توری مرغی یا رابیتس6)دو غاب سیمان7)اتصالات8)کاشی کاری داخلی

7) جزئیات نصب عایق مابین پانل گچی پیش ساخته و تخته کوبی داخلی
1)اتصالات2)تخته کوبی3)شبکه چوبی4)محافظ رطوبتی5)عایق حرارتی6)پانل پیش ساخته گچی
8) جزئیات نصب عایق مابین دو دیوار آجری
1)نمای آجری یا بند کشی2)توری گالوانیزه سراسری برای اتصال دو دیوار3)عایق حرارتی4)محافظ رطوبتی5)دیوار آجری داخلی6)اندود داخلی گچ و خاک7)دیوار خارجی8)توری گالوانیزه9)عایق حرارتی10)دیوار آجری خارجی یا بندکشی
9) جزئیات نصب عایق مابین دیوار آجری خارجی و ورق پیش ساخته گچی داخلی
1)آجر نما و بندکشی2)شبکه چوبی3)اتصالات4)ورق پیش ساخته گچی5)محافظ رطوبتی6)عایق حرارتی7)دیوار آجری
10) جزئیات نصب عایق در کف پنجره سنگی
1)پنجره فلزی2)کف پنجره سنگی داخلی3)ملات ماسه و سیمان4)محافظ رطوبتی5)شبکه چوبی6)ورق پیش ساخته گچی7)عایق حرارتی8)اتصالات9)کف پنجره سنگی خارجی
11) جزئیات نصب عایق ما بین دیوار بتونی خارجی و دیوار آجری داخلی
1)دیوار بتن آرمه خارجی2)عایق حرارتی با ضخامت مناسب3)دیوار آجری داخلی4)اندود گچ و خاک5)محافظ رطوبتی (رنگ روغن یا پلاستیک)6)میل گرد و اتصال دهنده دو دیوار و نگهدارنده عایق
12) جزئیات نصب عایق مابین پائل گچی و ورق ایرانیت پوششی از خارج

1)اتصالات2)عایق حرارتی3)محافظ رطوبتی4)ورق ایرانیت یا گالوانیزه5)تسمه لاستیکی سراسری6)پانل پیش ساخته گچی7)شبکه چوبی


13) جزئیات نصب عایق در محدوده دستانداز پشت بام
1)درپوش دست انداز2)ازاره پشت بام3)کف سازی موزائیکی یا سنگی4)ملات ماسه و سیمان5)عایق رطوبتی(قیر وگونی)6)بتون شیب بندی7)عایق حرارتی8)محافظ رطوبتی9)سقف تیرچه بلوک10)محافظ رطوبتی11)عایق حرارتی12)دیوار آجری
14) جزئیات نصب عایق زیر سقف نهایی
1)کف سازی موزائیکی پشت بام2)ملات ماسه و سیمان3)عایق رطوبتی موجود (قیر و گونی)4)بتون شیب بندی5)اندود داخلی (گچ و خاک)6)تورسیمی یا رابیتس7)محافظ رطوبتی8)شبکه بندی چوب برای اتصال توری و محافظ رطوبتی9)عایق حرارتی
15) جزئیات نصب عایق در تقاطع دیوار خارجی با سقف میانی

1)اتصالات2)اندود داخلی3)ازاره سنگی یا چوبی4)آجر نما5)محافظ رطوبتی6)عایق حرارتی7)سقف با تیر نمایاان8)عایق حرارتی9)کف سازی داخلی10)ملات ماسه و سیمان11)پوکه معدنی12)اندود داخلی13)نیشی پوششی14)چوب چهار تراش





جزئیات اجرایی نصب عایق در ایران

1) جزئیات عایقکاری کرسی چینی آجری ساختمان
1) ازاره بتونی خارجی 2) عایق رطوبتی 3) دیوار آجری 4) اندود داخلی 5) محافظ رطوبتی 6) اتصالات 7) شبکه چوبی 8) عایق حرارتی 9) ازاره چوبی 10) کف سازی 11) ملات ماسه و سیمان 12) بتون کف 13) محافظ رطوبتی 14) بتون مگر (5 سانتی متر) 15) خشکه جینی (بلوکاژ) 16) خاک کوبیده شده 17) کرسی چینی

2) جزئیات نصب عایق زیر کف سازی داخلی
1) نما سازی خارجی 2) عایق حرارتی 3) محافظ رطوبتی 4) اندود داخلی 5) ازاره سنگی یا چوبی داخلی 6) کف سازی 7) ملات ماسه و سیمان 8) محافظ رطوبتی 9) عایق حرارتی 10) اندود خارجی 11) سقف پیلوت

3) جزئیات نصب عایق در زیر شیب پله های خارجی
1) سنگ پله 2) طاق ضربی 3) محافظ رطوبتی 4) عایق حرارتی 5) اتصالات با فواصل معین 6) توری سیمی یا رابیتس 7) اندود داخلی گچ و خاک
4) جزئیات نصب عایق مابین دیوار آجری و سنگ پلاک خارجی
1) اندود خارجی 2) دیوار آجری 3) اتصالات با واشر پلاستیکی با فواصل معین 4) توری گالوانیزه 5) سنگ پلاک یا اندود داخلی 6) عایق حرارتی 7) دو غاب سیمانی 8) محافظ رطوبتی

5) جزئیات نصب عایق در تقاطع قاب پنجره با دیوار
1) سنگ نما 2) دو غاب سیمانی 3) قاب پنجره 4) قاب چوبی یا سنگی 5) کف پنجره سنگی 6) شبکه چوبی 7) اتصالات 8) نمای داخلی (چوب و یا ورق گچی پیش ساخته) 9) محافظ رطوبتی 10) عایق حرارتی
6) جزئیات نصب عایق مابین کاشیکاری داخلی و دیوار آجری 15 سانت خارجی
1) اندود خارجی یا داخلی 2) آجر به صورت کله و راسته با فواصل مشخص شده 3) عایق حرارتی 4) محافظ رطوبتی 5) توری مرغی یا رابیتس 6) دو غاب سیمان 7) اتصالات 8) کاشی کاری داخلی

7) جزئیات نصب عایق مابین پانل گچی پیش ساخته و تخته کوبی داخلی
1) اتصالات 2) تخته کوبی 3) شبکه چوبی 4) محافظ رطوبتی 5) عایق حرارتی 6) پانل پیش ساخته گچی


8) جزئیات نصب عایق مابین دو دیوار آجری
1) نمای آجری یا بند کشی 2) توری گالوانیزه سراسری برای اتصال دو دیوار 3) عایق حرارتی 4) محافظ رطوبتی 5) دیوار آجری داخلی 6) اندود داخلی گچ و خاک 7) دیوار خارجی 8) توری گالوانیزه 9) عایق حرارتی 10) دیوار آجری خارجی یا بندکشی

9) جزئیات نصب عایق مابین دیوار آجری خارجی و ورق پیش ساخته گچی داخلی
1) آجر نما و بندکشی 2) شبکه چوبی 3) اتصالات 4) ورق پیش ساخته گچی 5) محافظ رطوبتی 6) عایق حرارتی 7) دیوار آجری

10) جزئیات نصب عایق در کف پنجره سنگی
1) پنجره فلزی 2) کف پنجره سنگی داخلی 3) ملات ماسه و سیمان 4) محافظ رطوبتی 5) شبکه چوبی 6) ورق پیش ساخته گچی 7) عایق حرارتی 8) اتصالات 9) کف پنجره سنگی خارجی

11) جزئیات نصب عایق ما بین دیوار بتونی خارجی و دیوار آجری داخلی
1) دیوار بتن آرمه خارجی 2) عایق حرارتی با ضخامت مناسب 3) دیوار آجری داخلی 4) اندود گچ و خاک 5) محافظ رطوبتی (رنگ روغن یا پلاستیک) 6) میل گرد و اتصال دهنده دو دیوار و نگهدارنده عایق

12) جزئیات نصب عایق مابین پائل گچی و ورق ایرانیت پوششی از خارج
1) اتصالات 2) عایق حرارتی 3) محافظ رطوبتی 4) ورق ایرانیت یا گالوانیزه 5) تسمه لاستیکی سراسری 6) پانل پیش ساخته گچی 7) شبکه چوبی

13) جزئیات نصب عایق در محدوده دستانداز پشت بام
1) درپوش دست انداز 2) ازاره پشت بام 3) کف سازی موزائیکی یا سنگی 4) ملات ماسه و سیمان 5) عایق رطوبتی(قیر وگونی) 6) بتون شیب بندی 7) عایق حرارتی 8) محافظ رطوبتی 9) سقف تیرچه بلوک 10) محافظ رطوبتی 11) عایق حرارتی 12) دیوار آجری


14) جزئیات نصب عایق زیر سقف نهایی
1) کف سازی موزائیکی پشت بام 2) ملات ماسه و سیمان 3) عایق رطوبتی موجود (قیر و گونی) 4) بتون شیب بندی 5) اندود داخلی (گچ و خاک) 6) تورسیمی یا رابیتس 7) محافظ رطوبتی 8) شبکه بندی چوب برای اتصال توری و محافظ رطوبتی 9) عایق حرارتی

15) جزئیات نصب عایق در تقاطع دیوار خارجی با سقف میانی
1) اتصالات 2) اندود داخلی 3) ازاره سنگی یا چوبی 4) آجر نما 5) محافظ رطوبتی 6) عایق حرارتی 7) سقف با تیر نمایاان 8) عایق حرارتی 9) کف سازی داخلی 10) ملات ماسه و سیمان 11) پوکه معدنی 12) اندود داخلی 13) نیشی پوششی 14) چوب چهار تراش